Un studiu din Statele Unite a concluzionat că vârsta la care bărbații se simt maturi și încep să se comporte ca adulți depășește cu mult așteptările noastre: vârsta estimată este de fapt de 54 de ani. . În acest moment al vieții omul se simte împlinit, suficient de încrezător pentru a începe să trăiască cu mai puțină teamă. Cea mai complicată este speranța de viață mai lungă și faptul că paternitatea survine chiar și după 40 de ani.

adulți

Potrivit studiului, care a implicat 1.000 de bărbați, cifrele de afaceri, grijile legate de aspectul fizic, teama de a pierde părul, dar și cea de a lua decizii afectează în permanență viața unui bărbat până la 54 de ani. Până la această vârstă, comportamentul este foarte asemănător cu cel al unui adolescent care preferă să amâne problemele în loc să le înfrunte.

Da mai presus de toate, frica de îmbătrânire este cea care îi împinge pe bărbați să mențină acest comportament adolescentin.

Vârsta identificată de studiul american ridică vârsta la care un bărbat atinge maturitatea cu 14 ani, căci, cu câteva decenii în urmă, 40 de ani era vârsta la care bărbații spuneau că se simt suficient de maturi pentru a scăpa de incertitudinile tipice tinereții.

Societatea modernă este cea care a contribuit, desigur, la această schimbare, dar nu trebuie să ignorăm nici lipsa de siguranță financiară care amână extrem de mult paternitatea. Cu alte cuvinte, conform acestui studiu, nu am greși dacă am spune că viața începe la 54 de ani. Cel puțin pentru bărbați!