O dieta saraca in grasimi si bogata in albus de ou are capacitatea de a creste fertilitatea masculina, arata un studiu recent.

Sursa: Arhiva Pixabay

Cercetarea, realizata in colaborare de Universitatea South Australia si Universitatea Flinders, arata ca intre alimentatie si testosteron exista o legatura directa, ceea ce inseamna ca barbatii isi pot controla singuri fertilitatea, arata Medical Xpress.

Studiul este primul care arata ca o dieta bogata in orice fel de grasimi, inclusiv cele sanatoase, mono-saturate, asa cum e uleiul de masline, are impact negativ asupra testosteronului.

Efectul este mai puternic dupa masa si poate tine chiar si cinci ore, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Nutrients.

In schimb, albusul de ou are efect benefic asupra testosteronului, mai arata studiul.

O
La nivel global, infertilitatea afecteaza circa 15% dintre cupluri. Acest procent ajunge pana la 25% in tarile aflate in curs de dezvoltare. Iar in 20 – 30% dintre cazuri, de vina e barbatul.

Sfatul oamenilor de stiinta implicati in studiu este ca, daca tot vrem sa consumam si ceva grasimi, de preferat din cele sanatoase, atunci sa adaugam niste albus de ou, pentru a ameliora din raul facut asupra testosteronului.