Despre Prostată

Prostata este un organ glandular prezent doar la bărbați.  Înconjoară gâtul vezicii urinare și prima parte a uretrei și adaugă o secreție spermei. Glanda are o formă conică și măsoară 3 cm in diametrul pe verticală și 4 cm în diametru transversal. Are în componență 5 lobi:  anterior, posterior, doi laterali și unul median. Deoarece prima parte a uretrei trece prin ea, orice leziune a prostatei va produce dificultate în trecerea urinei.

Despre Bolile Prostatei

1) Prostatită:  Aceasta este inflamarea prostatei datorită unei infecții bacteriene.
2) Extinderea benigna a prostatei:  Aceasta este o tumoare non-canceroasă a prostatei observată după vârsta de 50 de ani.
3) Cancerul prostatei: Aceasta este a 4-a cea mai frecventă cauză de deces din cauza unor boli maligne la bărbați.

Despre Site

Acest site este destinat să devină o platformă de comunicare pe domeniul cunoașterii, prevenției, tratării și vindecării bolilor specifice bărbaților. El cuprinde:

  • CONȚINUT = articole descriptive, sfaturi, rețete, adrese
  • COMUNITATE = discuții
  • COMERȚ = vânzare de materiale și servicii din domeniu

Despre dvs

Sunteti interesat/a de prevenirea, ingrijirea si vindecarea bolilor de prostata. Nu stiti cauza si modurile corecte de preventie si tratament.

Gasiti aici o comunitate in care persoane cu acelasi interes cu al dvs se preocupa, se informeaza reciproc si se ajuta unii pe altii.

Puteti cere ajutor. Puteti contribui si dvs cu experienta dvs.

Despre modalitatea de abordare

Zalmoxis, regele nostru (spunea un medic dac) care este un zeu, ne spune că, după cum nu trebuie să încercăm a îngriji ochii fără să ţinem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit neţinându-se seama de corp, tot astfel trebuie să dăm îngrijire trupului împreună cu sufletul; şi iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli: pentru că ei nu cunosc întregul pe care îl au de îngrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă. Căci, zicea el, toate lucrurile bune şi rele pentru corp şi pentru om în întregul său vin de la suflet şi de acolo curg (ca dintr-un izvor) de la cap la ochi. Trebuie deci – mai ales şi în primul rând – să tămăduim izvorul răului, ca să se poată bucura de sănătate capul şi tot restul trupului.