Simptomele clasice ale infecției prostatei includ dureri genitale severe care afectează întregul penis și scrot. În acest tip de infecție, pacientul poate suferi urinări dureroase, urinare frecventă, sânge în urină sau urină puternic mirositoare din cauza prezenței microbilor.

În prostatită, glanda prostatică este crescută și, la rândul ei, presează uretra și rect, provocând constipație și disurie. Alte simptome sunt: ​​febră, frisoane, dureri la nivelul spatelui inferior, dureri corporale și ejaculare dureroasă. Din prostatită sunt afectați bărbați cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani.

Ce face glanda prostatică?

Este unul dintre organele cele mai importante din sistemul reproductiv al omului, deoarece este implicat în formarea spermei. Această glandă este responsabilă pentru menținerea unei anumite acidități, deoarece sperma poate supraviețui mai mult în vagin.

În timpul ejaculării, musculatura prostatei ajută la evacuarea materialului seminal. Un fapt interesant este că infecția prostatei devine cauza prostatitei, într-un procent foarte mic de cazuri. În spatele infecției prostatei sunt adesea complicații ascunse, cum ar fi infecția uretrei sau a vezicii urinare.

Ce teste trebuie să fac?

  • teste de laborator
  • test complet de sânge
  • analiză urină
  • antigenul prostatic specific (PSA)
  • analiza materialului seminal
  • palparea digitală rectală

Dacă se confirmă diagnosticul de prostatită bacteriană acută, mergeți imediat la tratament medical. Această boală poate apărea în caz de acută (prostatită acută) sau cronică. Infecția cronică a prostatei provoacă rar prostatită. Este mai puțin comună. Simptomele prostatitei cronice sunt similare cu cele ale prostatitei (într-o versiune mai blândă), dar, în contrast, sunt mai rezistente și cu o durată mai lungă.

Prostatita este asociată cu cantitatea de zinc din organism. Dacă aveți un nivel ridicat de zinc în celule, atunci sunteți predispus la aceasta. Poate fi provocată de alimente bogate în această substanță sau într-un anumit mod de viață, în care avem retenție de zinc în organism.

Cea mai bună terapie pentru prostatită este prevenirea. Cel mai important lucru este dieta. Evitați alimentele bogate în zinc.

Alimente ce trebuie evitate

Acestea sunt alimente și băuturi care irită vezica:

  • cafea, ceai, cola, băuturi energizante, condimente și sucuri de citrice, nuci, semințe, soia, crustacee, creier, ficat, rinichi, germeni de grâu
  • evita țigările și alcoolul
  • bea cel putin 8 pahare de apa pe zi

Dacă infecția persistă sau apar complicații, consultați imediat un medic! Creșteți aportul de cupru. Acesta este un remediu antiinflamator minunat. Puteți să-l luați ca supliment alimentar sau să mâncați alimentele care îl conțin (dovleac, sparanghel, pâine integrală). Cuprul va reduce cantitatea de zinc din organism și sistemul se va descurca singur cu prostata mărită.

Cancer de prostată. Simptome

Simptomele cancerului de prostata pot fi confundate cu cele ale prostatitei. Acestea pot include simptome asemănătoare gripei, sânge în urină sau material seminal, ejaculare dureroasă, durere persistentă în partea inferioară a spatelui, pelvis sau inferior în partea superioară a coapsei.

Tratamentul prostatitei cu remedii naturale și plante medicinale

Acest tratament provoacă un mare interes. Tratamentul natural este simplu, fără efecte secundare, nu este costisitor în comparație cu medicamentele furnizate de medicina tradițională.

Plantele medicinale pot face față în mod eficient tuturor problemelor asociate cu prostatita: dureri și iritații insuportabile, arsuri în timpul urinării, impotență sau lipsă de erecție. Una dintre cele mai bune plante medicinale pentru tratamentul prostatei sunt cele care au proprietăți antiinflamatorii naturale și, în plus, ele întăresc sistemul imunitar.

Acestea acționează ca îmbunătățirea performanțelor organelor, glandelor și sistemelor, inclusiv a prostatei.
 
Echinacea

Stimulează sistemul imunitar și tratează infecțiile tractului urinar.

Suc de merișoare

Sucul de afine vindeca prostata prin schimbarea pH-ului urinei. Se utilizează în tratamentul ambelor sexe.

Cafea preparată

Este o bună alternativă la diureticele mongole (provocând urinare), ameliorarea simptomelor de retenție urinară.

Urzica

Este o planta mare pentru tractul urinar, care ne protejeaza de infectii, curatarea uretrei. În prezent, în dezbatere este tratată hipertrofia prostatică cu ea.

Seleniu

Acesta poate fi luat ca un supliment alimentar sau cu alimente care îl conțin. Există dovezi că reduce riscul de cancer.

Usturoi

Este cel mai bun antibiotic natural care ne protejează împotriva infecțiilor și distruge radicalii liberi. Excelent remediu pentru infecții ale tractului urinar și pentru prostata sănătoasă.
 

Seminte de dovleac

În semințele de dovleac sunt conținute 45% acid linoleic și fitosterină. Este un instrument ideal pentru bolile vezicii urinare, prostatei și împotriva atacului de cord. Cantitatea mare de vitamina E și seleniu are efect antioxidant și antiinflamator în organism.

Link-uri utile:

Forum Urologie – aici.
Tratamentul cancerului de prostată – aici.
Un set de exerciții pentru prostatita cronică – aici.
Asociația Americană de Urologie – aici.