Boala cardiacă, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și colesterolul ridicat se numără printre cele mai frecvente probleme de sănătate ale bărbaților.

Boala cardiaca – Colesterolul ridicat, fumatul, tensiunea arteriala crescuta, diabetul zaharat si excesul de greutate sunt printre factorii de risc care pot provoca boli de inima, care implica deteriorarea arterelor.

Tensiune arterială ridicată – De asemenea, cunoscut sub numele de hipertensiune arterială, hipertensiunea arterială nu are simptome specifice, dar cauzează alte probleme, cum ar fi atac de cord, accident vascular cerebral și afecțiuni renale.

Diabetul zaharat – tip 2 Diabetul, cel mai frecvent tip, determină celulele dvs. să proceseze incorect alimentele pe care corpul le descompune, lăsându-vă cu zahăr din sânge ridicat.

Colesterolul ridicat – niveluri ridicate de colesterol rău în sânge formează placa care se acumulează în pereții arterelor, ceea ce îngustă deschiderea pentru curgerea sângelui. În timp, acest lucru poate provoca atac de cord sau accident vascular cerebral.

Adesea, bărbații nu caută ajutor atunci când se simt stresați sau deprimați. Deci, este important ca barbatii si cei apropiati de ei sa poata recunoaste semnele de avertizare de stres si depresie pentru ca acestia sa poata lucra pentru a se ocupa de probleme.

Semne generale de stres:

 • Ritmul cardiac rapid
 • Tensiunea musculară
 • Creșterea tensiunii arteriale
 • Stomac strans

Semnele de stres pe termen lung:

 • Raceala sau gripa frecvente
 • Dureri de cap
 • Probleme cu somnul
 • Probleme de piele
 • Probleme de digestie
 • Concentrare slaba
 • Gânduri negative
 • Probleme de vorbire
 • Anxietate
 • Iritabilitate
 • Sentimente de neputință
 • Predispozitie la accidente
 • Agresiune

Depresia poate fi ea însăși un semn al stresului pe termen lung.

Semne de depresie:

 • Probleme cu somnul
 • Prea mult somn
 • Modificarea apetitului
 • Dureri de cap, dureri de stomac, alte dureri și dureri
 • Lipsa de energie
 • Sentimente nerăbdătoare, jignite
 • Tulburarea de concentrare, amintirea si luarea deciziilor
 • Odată ce stresul și / sau depresia sunt identificate în viața ta, este important să găsești modalități pozitive de a răspunde.

Pentru a face față stresului:

 • Identificați stresul și ceea ce îl declanșează.
 • Trăiți un stil de viață sănătos prin a obține o mulțime de somn, dreptul de a mânca și de a exercita.
 • Răspundeți pozitiv stresului, gestionând lucrurile pe care le puteți schimba și lăsându-vă să mergeți la lucrurile pe care nu le puteți controla.
 • Relaxați-vă și încetiniți-vă.
 • Discutați cu medicul dumneavoastră dacă există semne de stres sau depresie pe care simțiți că le-ați putea experimenta.

Problemele legate de sănătatea prostatei la bărbați pot include cancerul de prostată, hipertrofia prostatică benignă (BPH) și prostatita.

Cancerul de prostată – Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer printre bărbați, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Potrivit Institutului National al Cancerului, unii pasi pe care bărbații îi pot parcurge pentru a îmbunătăți sănătatea prostatei și, eventual, a reduce riscul de cancer de prostată includ obiceiuri alimentare sanatoase, exercitii regulate si a nu fuma.

Cancerul de prostată nu are întotdeauna simptome timpurii. Testele care se pot face pentru a oferi mai multe informații despre o tumoare canceroasă includ testarea antigenului specific prostatei (PSA) și biopsia cu ace de bază.
Discutați cu medicul dvs. pentru a afla mai multe despre starea de sănătate a prostatei dvs. și pentru a determina ce este posibil, dacă este cazul, pentru tine.

BPH – cunoscută și sub numele de prostată mărită, BPH face mai dificilă curgerea urinei și creează nevoia de a urina mai des.

Care sunt unele semne de avertizare comune de stres și / sau depresie la bărbați?

Simptomele BPH includ tulpina în timpul urinării, un flux urinar slab și senzația că vezica urinară nu este goală.

În funcție de severitatea prostatei lărgite, medicii pot recomanda să aștepte să dispară simptomele, luând medicamente, orice procedură chirurgicală sau chirurgicală.

Discutați cu medicul dumneavoastră despre ce soluție pentru BPH ar fi cea mai potrivită pentru situația dvs. personală.

Prostatita – această infecție sau inflamația prostatei determină glanda să devină umflată și dureroasă. Prostatita poate provoca arsuri în timpul urinării, presiune sau durere la nivelul organelor genitale, febră, frisoane și posibile boli.

Prostatita poate fi cauzată de infecții și strangulare a mușchilor pelvieni sau reflux de urină în canalele de prostată.

Infecția poate fi tratată cu medicamente.

Dacă aveți simptome pe care le credeți că prezintă simptome de prostatită, discutați cu medicul despre posibile măsuri pentru a atenua problema.

Ca și în cazul oricăror probleme de sănătate, este întotdeauna o idee bună să discutați cu medicul dumneavoastră despre simptomele pe care le aveți și despre soluțiile și tratamentele care vă pot satisface cel mai bine nevoile.

Testosteronul scăzut este obișnuit la bărbați, dar deseori merge nediagnosticat, deoarece simptomele sunt similare cu alte afecțiuni, potrivit Asociației Americane pentru Diabet (ADA).

Daca nu este diagnosticat si tratat, testosteronul scazut la barbati poate duce la diverse alte probleme medicale, potrivit National Institutes of Health (NIH).

O problemă obișnuită medicală care poate fi cauzată de scăderea testosteronului este disfuncția erectilă. Testosteronul ajută la producerea celulelor spermatozoizilor și menține bărbații interesați de sex, potrivit NIH.

Testosteronul foarte scăzut, potrivit NIH, poate provoca și alte probleme medicale, printre care:

 1. Pierderea masei musculare
 2. Osteoporoza, cu oase care sunt mai predispuse la fracturi
 3. Rezistenta la insulina

Există două tipuri principale de osteoporoză – primar și secundar, potrivit NIH. În cazul osteoporozei secundare, pierderea de masă osoasă este cauzată de un anumit tip de comportament de boală și de medicație, inclusiv de nivel scăzut al testosteronului.

De asemenea, nivelurile scăzute de testosteron sunt frecvente la bărbații cu diabet zaharat deoarece nivelurile scăzute ale testosteronului pot determina rezistență la insulină, conform ADA și NIH. Rezistența la insulină este direct legată de diabet, hipertensiune, hiperglicemie și multe altele.

Cercetarea a constatat că diabetul zaharat este unul dintre tipurile de probleme de sănătate preexistente care pot crește riscul unui bărbat de testosteron scăzut, potrivit ADA.

Discutați cu medicul dumneavoastră pentru mai multe informații despre aceste sau alte afecțiuni medicale care pot fi cauzate de scăderea testosteronului.

Odată ce un stil de viață sedentar face parte din rutina obișnuită de zi cu zi, poate fi dificil să se schimbe. Dar, luând chiar pași mici spre un stil de viață mai activ poate avea o mare diferență prin reducerea riscurilor pentru sănătate.

Potrivit Institutului Național de Sănătate (NIH), puteți începe să vă construiți activitatea fizică în rutina obișnuită, luând pași mici, cum ar fi:

 1. Urcați pe scări în loc să luați liftul
 2. Parcați mai departe atunci când mergeți la magazin alimentar, mall sau la locul de muncă, astfel încât să mergeți mai mult pe jos
 3. Faceți în gospodărie unele activități de curățenie, inclusiv aspirarea, spălarea mașinii, grădinăritul, adunarea frunzelor cu grebla și lopata

De asemenea, NIH recomandă reducerea timpului petrecut în fața televizorului, a calculatorului și a altor produse electronice. Ai putea încerca:

 1. Reduceți emisiunile de televiziune pe care le urmăriți
 2. Angajați-vă să duceți câinele la plimbare sau o plimbare înainte de a viziona o emisiune TV
 3. Folosiți o minge de gimnastică, o bicicletă staționară sau o banda de alergat în timp ce vă uitați la televizor
 4. Planificați timpul la calculator înainte de a vă așeza la tastatură și a-l porni

Pentru mai multe informații despre modalitățile de combatere a unui stil de viață sedentar, discutați cu medicul dumneavoastră.

Există două tipuri de grăsime la burtă, potrivit Asociației Americane a Persoanelor Pensionate (AARP). Grasimile subcutanate sunt cele pe care le puteți vedea și le puteți prinde. Dar grăsimea viscerală, adică cea care înconjoară organele abdominale, reprezintă un pericol pentru sănătate.

Studiile recent au arătat o legătură între o talie mare și un risc mai mare de deces, conform AARP.

Cu cat mai multa grasime are un bărbat pe burtă, cu atat este mai probabil ca el sa fie afectat de boli și afecțiuni, incluzand:

 1. Diabet
 2. Cancere la colon, rect și pancreas
 3. Boala de inima
 4. Accident vascular cerebral
 5. Tensiune arterială crescută
 6. Sindrom metabolic
 7. Apnee de somn

Dacă sunteți îngrijorat de grăsimea dvs abdominală, discutați cu medicul dumneavoastră despre modalități de combatere a acesteia.